BITNE INFORMACIJE - Covid-19 :
Prije odlaska na putovanje jako je bitno provjeriti stanje s prijelazom granica i općenito stanje s koronavirusom u zemlji u koju putujete.
Link gdje možete dobiti sve informacije je slijedeći - ReOPEN EU.
Stanje u RH najbolje je provjeriti na slijedećem linku : koronavirus.hr
EPIDEMIOLOŠKE MJERE NA SKIJALIŠTIMA
Koje će mjere imati pojedino skijalište, to određuje lokalna zajednica, ali mi računamo da će biti obavezno nošenje maski u gondolama i sjedežnicama,  socijalna distanca, te se postavlja pitanje da li će biti otvoreni apres ski barovi na skijalištu (npr. Folie Duece u Val Thorensu, Val d Iseru...).Te ćemo informacije objavljivati kako ćemo ih dobivati od skijališta.
UPLATE ARANŽMANA
To je informacija koje interesira sve stranke, često postavljena pitanja:
Šta će biti s našom uplatom ako se ne bude moglo putovati ?
Prilikom izrade ski/board ponude za nadolazeću zimu mi smo kontaktirali i sve naše partnere vezano za njihove uvjete otkazivanja u slučaju Covid-19 "lockdowna" kao šta je bilo u ožujku kada smo morali otkazivati aranžmane u Francusku.
Turistička agencija Izazov ovisi i mora poslovati po uvjetima naših partnera ponuđača smještaja jer niti mi možemo vratiti novce ako ne dobijemo povrat novaca od partnera kojima smo platili.
Šta se tiče Uvjeta otkazivanja - par je opcija koje su nam ponuđene od naših partnera za smještaj i po kojima moramo poslovati:
- 100% povrat novaca u slučaju odluke lokalne vlade od države gdje putujete da se potpuno zatvaraju skijališta
- 100% povrat novaca u slučaje odluke vlade RH ili vlade države u koje putujete da se zatvaraju granice za putovanje. U slučaju odluke Vlade RH o zatvranju granica, mi ako agencija moramo da bi nam se odobrio povrat novaca poslati službenu odluku vlade od zatvarnju granica
- voucher u protuvrijednosti uplaćenog putovanja koji se može iskoristiti do određeneog vremeskog roka. U tom slučaju TA Izazov ne može vratiti novce nego će Vam se izdati voucher koji možete iskoristiti do određenog roka. Također voucher se izdaje u slučaju da se ili zatvore granice ili skijališta.
Morate biti svjesni da TA Izazov proslijedi Vašu uplatu dalje po Ugovoru s svojim partnerima i ne može vratiti novce ako ih ne dobije nazad.
Šta se tiče povrata novaca, to ovisi o dinamci povrata novaca naših partnera, znači kad nam oni vrate uplatu, mi vraćamo strankama.
Mi možemo prije svake uplate i rezervacije svakoj stranci dati informaciju o tome da li davatelj usluga smještaje izdaje voucher ili vraća kompletan ili određeni iznoz.
Povrat novaca za skipass ?
U većini slučajeva će biti moguć povrat novaca za skipass jer se skipass nije koristio (naravno u slučaju da se skijalište zatvori ili se granice zatvore). Dinamika povrata novca za skipass isto ovisi o povratu novaca naših partnera.
Povrat novaca za autobusni prijevoz ?
Turistička agencija Izazov po Ugovoru s prijevoznicima prije puta mora uplatiti 100% iznosa prijevoza prijevozniku.U slučaju da se potovanje odgodi radi slijedećih razloga: službeno zatvarenje granice i službeno zatvarnje skijališta, putnici imaju pravo na povrat novaca. Dinamika povrata novaca ovisi o povratu novaca autobusnih prijevoznika prema Turističkoj agenciji Izazov.
Da li osiguranje od otkaza pokriva otkazivanje u slučaju pandemije ?
Ne, osiguranje od otkaza puta ne pokriva otkazivanje u slučaju pandemije.
Iz općih Uvjeta putovanja Turističke agencije Izazov - članak 6. Pravo organizatora na otkaz
U slučaju da je Izazov otkazao aranžman u slučaju izuzetnih nepredviđenih okolnosti na koje niakako nije mogao utjecati - (elementarna nepogoda, rat, nemiri, terorističke akcije, pandemija, epidemija..) na mjestu destinacije putovanja, povrat naknade prema putnicima ovisi o povratu poslovnih partnera (hoteli, prievoznici…) uključenih u taj paket aranžman. U slučaju da se Izazov ne može naplatiti /povratiti uplatu od partnera uključenih  u paket aranžman, u tom slučaju ne može vratiti strankama uplatu dok se ne naplati.
Ili se može strankama ponuditi voucher koji vrijedi određeno vremensko razdoblje u protuvrijednosti uplaćene cifre od strane putnika.
Šta u slučaju preporuke Vlade RH da se ne putuje a uplatili ste aranžman za određenu državu ?
Nažalost u tom slučaju mi ne možemo vratiti Vašu uplatu jer smo mi novce proslijedili dalje. Preporuka sama po sebi nije zabrana nego više kao savjet,  pa na temelju preporuke strani partneri (ako je skijalište otvoreno i granice su otvorene) neće uvažiti razloge za povrat novaca, pa na taj način niti mi ne možemo napraviti povrat novaca.
Šta ako na skijalištu osjetite simptome koronavirusa ?
Obavezno se isti tren javite lokalnom doktoru u ski centru koji će Vas uputiti da daljnji pregled ili testiranje. Nemojte čekati da se vratite kući jer u međuvremenu možete ili zaraziti druge osobe ili Vam se mogu pogoršati simptomi.
Znači, ovo su neke korisne informacije da dobijete "sliku" trenutne situacije koja se također može promijeniti. U slučaju nekih dodatnih pitanja, pošaljite nam mail s naslovom "Covid-19 UPIT" , pokušati ćemo odgovoriti.