Turistička agencija Izazov je počela s radom 2004. kao mala agencija s željom organiziranja skijaških i snowboard izleta i putovanja, te općenito sportskog i aktivnog turizma.
Prvi izleti koje smo organizirali su bili početkom rujna 2004.-e godine, te su to bili izleti za manje grupe na slijedeće destinacije: Plitvička jezera, Gorski Kotar, Kanu izleti na Kupi, da bi početkom 10-og mjeseca krenuli s ski&board vikend i jednodnevnim izletima na najbliži Zagrebu skijaški glečer - Moelltaler Glečer.
To su bili većinom vikend izleti na 2 dana s jednim noćenjem u Flattachu "kod Klausa" gdje smo svake večeri imali zabave i druženja u Klausovom baru.
Početkom 12-og mjeseca 2004-e počinjemo i s trodnevnim otvorenjem sezone na Kronplatzu, te jednodnevnim izletima s autobusima na Austrijska skijališta Katschberg, Nassfed....na taj način smo pomalo pokrenuli kotač i počeli su se buseve puniti.
S sezonom 2005/06 osim 1 dnevnih i vikend izleta po Austriji i Sloveniji počinjemo organizirati i 7dnevne aranžmane u Italiji, Austriji i Sloveniji, te kreću prvi autobusi za Francusku.
Od jednodnevnih i vikend izleta dosada smo bili (sve s organiziranim prijevozom): Slovenija: Krvavec, Rogla, Cerkno, Kranjska Gora, Austrija: Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, Flachau, Flachauwinkl – Zauchensee, Schladming, Obertauern, Katschberg, Moelltaler glečer, Hintertux glečer, Kaprun, Zell am See, Turracher Hoehe, Gerlitzen Alpe, Goldeck, Mauterndorf, Klippitztor – Italija: Kronplatz, Civetta, Tarvisio....
Također na nekim destinacijama u Italiji organiziramo i Izazov školu skijanja i snowboarda s licenciranim učiteljima skijanja i snowboarda.
U Francusku s organiziranim autobusnim prijevozom organiziramo na gotova sva najbolja Francuska skijališta i to iz više gradova u Hrvatskoj (Split, Rijeka, Osijek, Bjelovar, Križevci....) u više termina u 12.-om, 1.-om i najatraktivnijem 3-om mjesecu, tzv.proljetno skijanje i boradnje u Francuskoj. Svake sezone u Francusku odvezemo organizirano blizu 30 bus grupa na više destinacija.
Također smo počeli i s otvaranjima sezone na Austrijskim glečerima - Hintertux Glečer i Kaprun, 2 i 3 dnevni ski openinzi.
Od nekih naših programa izdvojili bi slijedeće:
- Dolomiti Ski Safari
- France Ski Safari
- Izazov Ladies vikend Krvavec
- Izazov veleslalom Krvavec
- Izazov & Papaya ski&board opening Kronplatz
- Hintertux ski opening & Atomic Ski test
- Studentsko skijanje i bordanje u Francuskoj
- Chamonix Freeride + Heliskiing
- Jahorina ski opening........te mnogu drugi programi i aranžamni u kojima je osim skijanja i bordanja bio uključen i dodatni program
Također veliku pažnju posvećujemo našim vodičima autobusa, te ih pokušavamo educirati na način da organiziramo studijska putovanja na destinacije gdje vodimo buseve tako da svi vodiči busu koliko je to moguće upućeni u destinacije.
Svake godine imamo cca 100 bus grupa na skijanju i bordanju na svim mogućim destinacijama u Austriji, Italiji, Francuskoj, Švicarskoj, BiH....
Prvi smo počeli raditi paket aranžmane s autobusima na Švicarska skijališta gdje smo našim strankama otkrili da i Švicarska nije toliko skupa kako se misli.
Također na kraju svake ski sezone se educiramo i prošireujemo ponudu na način da organiziramo za nas i naše djelatnike studijska putovanja da bi upoznali nove potencijalne destinacije za naše stranke.
Službena smo agencija  za ski sekcije i sportske sekcije raznih velikih kompanija u Zagrebu gdje za njihove djelatnike organiziramo jednodnevne i višednevne ski izlete tijekom svake zime.
Jedina smo turistička agencija u Hrvatskoj, a možda i u Europi koja ima jednodnevna te vikend skijanja i bordanja od listopada do lipnja iz vlastite produkcije u zemlje kao što su Slovenija, Austrija te Italija. Do sada smo realizirali preko 500 takvih izleta.
Šta se tiče drugog segmenta našeg poslovanja, izuzetno smo uspješni u organizaciji team building programa za razne kompanije u Hrvatskoj, i to na destinacijama po Hrvatskoj (Istra, Kontinetalna Hrvatska, Gorski Kotar, Lika....). Samo u proljeće i ljeto 2019-e godine smo imali blizu 80 grupa na team builing programima.
Također se možemo pohvaliti da smo organizirali višednevne team building programe za velike kompanije iz Rusije gdje su bile razne aktivnosti i sadržaji za velike grupe (jedrenje, rafting, vožnja kanuima....)
Godinama organiziramo i putovanja na MOTO GP utrke.
Naravno, tijekom poslovanje imali smo i grešaka u organizaciji šta je normalno jer kako se kaže "tko radi taj i griješi", ali uvijek smo pokušali te greške svesti na najmanju moguću mjeru ili pokušati s nezadovoljnim strankama naći zajedničko rješenje.
Ono što nas vodi dalje u budućnost je da se trudimo raditi s istim entuzijazmom te voljom kao i prvih dana od početka poslovanja, ali uz još više dobivenog iskustva i mudrosti, a sve u cilju da ispunimo očekivanja i dobijemo povjerenje naših klijenata.
Zato, Prihvatite Izazov i krenite s nama !
Hvala i pozdrav !