Kada idete na putovanje, da bi bili potpuno informirani o svim potrebnim dokumentima i zdravstvenim mjerama, te da Vaš odmor protekne bez stresa, savjetujemo Vam da s razumijevanjem proučite i pročitate doljnje tekstove.
Prije samo putovanja provjerite slijedeće:

  • da li imate važeće dokumente za prijelaz granice - osobnu iskaznicu ili po potrebi putovnicu ako putujete u zemlje koje nisu članice EU ili koje traže putovnicu za prijelaz granice. Također na slijedećem linku pogledajte sve info o prijelazu granice.
  • da li imate spremnu policu putnog osiguranja u slučaju nezgode, te kontakt broj telefona osiguravajućeg društva (SOS broj) u slučaju nezgode
  • da li imate pripremljene svu putnu dokumentaciju (voucher za smještaj, voucher za druge usluge koje ste uplatili - skipass, prijevoz, ski škola....) Dokumentacija može biti i u elektronskom obliku, preporučamo da si sve isprintate i stavite u jedan fascikl, a kopije imate sačuvane u mailu na Vašem mobitelu.
  • da li auto s kojim idete na put ima zimsku opremu (zimske gume, lopatu za snijeg, lance....), te da li je tehnički ispravan za putoavnje do čak i moguće 1100 km (Francuska npr.).
  • obavezno provjerite prognozu vremena prije puta da znate šta možete očekivati prilikom dolaska. Budući da je većina skijališta na većim nadmorskim visinama jako je bitna kvalitetna i ispravna zimska oprema