BITNE INFORMACIJE kada putujete na skijaški odmor s vlastitim prijevozom:
Kada idete na skijaški odmor s vlastitim prijevoz, a uplatili ste aranžman preko Turističke agencije Izazov, znači smještaj i eventalno skipass , ski školu...., šaljemo Vam bitne informacije koje Vas molimo da s razumijevanjem pročitate.
Prije putovanja provjerite slijedeće:
- da li su Vam dokumenti za prijelaz granice važeći (osobna iskaznica ili putovnica)
- da li imate policu osiguanje s sobom u printanom ili elektronskom obliku te da li znate postupak u slučaju nezgode (SOS telefon od osiguravajuće kuće)
- da li imate sa sobom sve vouchere od Turističke agencije Izazov (za smještaj, skipass, ski školu....)
- da li su voucheri ispravni (ispravan smještaj, datum, imena putnika...)
- prognozu vremena na destinaciji na koju idete na dan dolaska
- zimsku opremu (lanci za snijeg, zimske gume, lopata, tehnički ispravno vozilo)
- da imate kontakt broj mobitela od vodiča Izazova ili predstavnika na destinaciji
- parking za osobna vozila (da li se plaća, da li treba rezervirati unaprijed, da li se plaća unaprijed)
Ulazak u apartmane/hotele je obično na dan dolaska u popodnevnim satima, najčešće iza 16, 17 sati. Tempirajte svoj dolazak na destinaciju u tom vremenskom intervalu jer ako dođete prerano desiti će se da Vaš apartman/soba nije spremna i morati ćete čekati. Naravno, uvijek je bolje doći ranije pa pričekati nego kasniti.

DOLAZAK U FRANCUSKA SKIJALIŠTA
Iz dugogodišnjeg iskustva, problemi se znaju pojavljivati s putnicima koji dolaze vlastitim automobilom u Francusku te krenu prekasno  i dođu prekasno na destinaciju.
Trebate računati da morate sami napraviti check-in, platiti depozit za apartman, boravišn taxu, eventualno iznajmiti ručnike...recepcije su obično otvorene najkasnije do 19 ili 20 h navečer, te u slučaju da kasnite trebate kontaktirati agenciju ili hotel na broj telefona na voucheru i najaviti Vaše kašnjenje. Tada ćete od njih dobiti informacije gdje će Vas čekati ključevi apartmana.
Često putnici koji dolaze svojim autom zovu naše vodiče da ima preuzmu ključeve, u dosta slučajeva naš vodič to može napraviti, ali u nekim slučajevima stranke moraju sami napraviti check-in. Molimo Vas, da ako je moguće, naš vodič nema tu obavezu jer ona mora smjestiti 50-80 ljudi iz autobusa i ima dosta obaveza taj dan. Znalo se događati da putnici dolaze kasno navečer (pa i iza ponoći) pa su naši vodiči morali čekati do kasno.
Također podjela ski karata je obično navečer oko 20,21 sat na dan dolaska, pa Vas molimo da dođete na podjelu ski karata.